Samstag, 15. Mai 2010

Éredekes világnézetek

voltam olyan szemtelen és szétküldtem az iwiw-en a felhívást a jobbik ellenes tűntetésre. 25 éves valamikori tanítványom, ma végzett gépészmérnök, ha jól emlékszem, nem volt rest és válaszolt.

Szia!

Én nem akarok vitatkozni, de ezzel nagyon nem értek egyet, s nem tartom helyesnek, hogy ilyenfajta tüntetéseket kelljen szervezni. Értelmetlen az egész. Tűlságosan fel vannak nagyítva a médiában a Jobbikkal kapcsolatos dolgok. Nincs Magyarországon semmiféle antiszemitizmus, nincs semmiféle antifasiszta erő. Ez téves manipuláció, amin szeretnek lovagolni egyesek a médiában és azon kívül. [Nézd majd csak meg, hogy a Parlamentben való politizáláshoz szélsőséges hangnemben, semmire nem fognak majd menni a Jobbikosok. Már most visszavettek azóta, hogy már látszott, hogy be fognak jutni a Parlamentbe.] Magyaroszágnak nem az a problémája, hogy a Jobbik benn van, bekerült a Parlamentben.

Mondom ezt most mind úgy, hogy nem vagyok Jobbikos!

A KÖZTÁRSASÁG VÁLSÁGA nem mélyült ezzel tovább. Amilyen állapotba az ország és a Köztársaság került, az az elmúlt szomrú 8 év eredménye. S ez mára már tény. Aki pedig ezt cáfolja, az nem mond igzat. Legfőképpen 2006 ősze óta van/volt erkölcsi válság...

Nem is folytatom...

Egyszerűen nagyon nem értek egyet az ellentüntetésekkel, bármi féle fajta is legyen az. Ez további provokációt és erőszakot szülhet, ami csak tovább rontja a helyzetet, ami nincs is. Az országnak egyáltalán nincs szüksége ilyen tüntetéseknek!

Az ország felemelkedéséhez összefogásra van szükség és nem pedig széthúzásra, provokációra. Most már az ország újjáépítése a feladata nem csak az új magyar országgyűlésnek, hanem minden magyar állampolgárnak is.

A levelemet nem kell személyesnek venni. Ezt úgy általánosan a felhívásra reagálva írtam meg.

Üdv.

K. Gábor

Ui: A demokrácia annak is fontos marad, aki ilyen értelmetlen, buta tüntetésre nem megy el.

------------

szia!
ugye te sem tudsz nagyon elvonatkoztatni a partpropagandától, mint ahogy olyan sokan.
de amikor mondtad egyszer az órán, hogy én ezt nem érthetem, mert nem vagyok magyar, bár kb. akkor jöttem ide, amikor te ledobtad a pelenkát, tudom, hogy soha nem fogjuk megérteni egymást, tehát tök fölösleges egymással beszélgetni.
clemens

-----------

Szia!

Biztos, hogy ilyet szó szerint nem mondtam az órán. Az sosem zavart, hogy más országból MO-ra jöttek itt élni és boldogulni külföldről emberek.

(Az itt élő emberek többségének ma nem az a legnagyobb problémája amúgy, hogy a Jobbik bekerült a Parlamentbe. Ennél vannak sokkal életbevágó fontosabb dolgok, amik megoldásra várnak. De ha már itt tartunk engem speciál sokkal inkább zavar, hogy megint bekerült egy Liberális párt, a zöldes szlogenük nem nagyon hatott meg. A zöldebb, tisztább országot is a parlementi többségnek kell megoldani, egy 16 fős frakció nem tud semmit csinálni. Gyakorlatilag minden választás után az van, hogy a kormányzó többség diktál, a többi pedig csak véleményt formál, ellenez vagy aszisztál.)

Hát igen, ilyen jellegű témában, akkor valóban nem sok értelme van eszmecserére, de másban ettől függetlenül igen. De ahogy gondolod.

Amúgy elért valamit a tüntetés? Nem is lehetett róla semmit hallani a hírekben. Pedig figyeltem, ha már így szóltál a tüntetéssel kapcsolatban.

[A parlamentális demokrácia az pedig nem más, mint népképviseleti diktatúra, de ennél jobbat nemigazán találtak ki. Ha viszont visszatekintünk a történelemben, azt láthatjuk, hogy mindenhol a világon a diktatúrák során voltak a leghatékonyabb az egyes országok. Ami szintén tény, nem mintha visszakéne sírni bármi ilyet. De pl. Ókori Egyiptom, Római Birodalom (ha később fel is bomlottak), különféle királyságok, de mégis csak sikeres, hatékony fejlődések voltak azon idők alatt. Vagy pl. ma Kínának is igen jól megy féldiktatúra között előrébb jutattnia saját országukat. Ezt csak úgy nagyon zárójelesen, vmiért eszembe jutott a minap, gondoltam megosztom.]

Jó hétvégét!

Üdv,

Gábor

Keine Kommentare: