Freitag, 15. Januar 2010

Szomszédommal való levélváltás

St. hat dir eine Nachricht gesendet.

Betreff: Rend

"Clemens! A lépcsőház megint tiszta sár, a folyosóajtóból az Éva takarította el. Hamár a Roma Holokauszt Emlékmű tisztaságát (nagyon becsülendően) annyira a szíveden viseled, és a lakásotok tisztaságára annyira ügyeltek, hogy a folyosón hagyott cipőitekben a szomszéd kislány majd' orrabukik, nem tennétek meg, hogy a közös területekre is jobban vigyáztok? Amibe persze az is beletarozik, hogy a sötétzödre festett házban nem fested neon-putrizöldre a lakásotok előtti falat. Ehhez ugyanis nem járult hozzá senki a házból. Köszönöm, Gábor"

-------

----- Original Message -----
From: Clemens Prinz
To: st.
Sent: Thursday, January 14, 2010 11:53 PM


kedves gábor!
nagyon sajnálom, hogy a magas igényeiteknek nem tudunk megfelelni.
clemens

-------

----- Original Message -----
From: St.
To: Clemens Prinz
Sent: Friday, January 15, 2010 12:12 AM
Subject: Re:


ínem gondolom, hogy túlságosan magas igény, hogy a lépcsőház ne legyen sáros a földszinttől a 4. emeletig és a folyosón ne legyen disznóól. A lakók közül nagyon sokan meg tudják ezt tenni anélkül, hogy többször fel kellene a figyelmüket hívni rá.

-------

----- Original Message -----
From: Clemens Prinz
To: st.
Sent: Friday, January 15, 2010 12:23 AM
Subject: Fw:


te nem tudhatod, a kosz egy gyerek velejárója. nem lehet mindig a gyerek után takarítani, mert akkor nem csinálnánk mást. te nem értheted ezt, mert úgy tudom, nincs gyereked.
és ami a disznóólat illeti, nyisd ki a bejárati ajtód és nézzél ki magatok elé.
további szép tv-nézést!
clemens

-------

----- Original Message -----
From: St.
To: Clemens Prinz
Sent: Friday, January 15, 2010 2:12 AM
Subject: Re:


Nekem nincs gyerekem, de a barátaimnak van. És az előtted itt lakónak is volt, mégsem volt sáros a lépcsőház. És ugye a fal előtted nem a gyerektől világoszöld?

-------

----- Original Message -----
From: Clemens Prinz
To: St.
Sent: Friday, January 15, 2010 11:21 AM
Subject: Re:


"Nekem nincs gyerekem, de a barátaimnak van. És az előtted itt lakónak is volt, mégsem volt sáros a lépcsőház. És ugye a fal előtted nem a gyerektől világoszöld?"

dehogy nem a gyerektől lett zöld:
http://www.youtube.com/watch?v=FB6JNdPvoWc

az "előttünk ittlakókat" sz. zoltánnak és m. lillának hívták, és a ház elkészülte és 2001 között 2x4 évig kiküldetésen voltak külföldön, tehát kb. 2 évet töltöttek itt. amikor itt voltak még nem piszkíthatta össze a "gyerek" (sz. bálint, színművészetire készül) sárral a lépcsőházat, mert túl kicsi volt, amkor megint itt voltak, már túl nagy volt.

a "szomszéd kislány, aki majd' orrabukik" igazából 2 fiatal nő, niki, aki csillagászatot tanul, és kinga, aki közgazdaságtant. győriek, és össze szoktunk járni beszélgetni. cipőink nem zavarják őket, direkt megkérdeztük.

-------

----- Original Message -----
From: St.
To: Clemens Prinz
Sent: Friday, January 15, 2010 12:16 PM
Subject: Fw:

Nézd Clemens, én ezen nem fogok veled vitatkozni. Tudom, hgy kit hogy hívnak és nem ez volt a mondandóm lényege.
Azt hittem, egy diplomás ember megérti, hogy egy közösségben nem teheti mindig azt, amihez épp kedve szottyan.
De úgy látszik, tévedtem.

Ez a különbség a demokrácia és az anarchia között. Akikre nagyon dühös vagy, hogy összemocskolták a roma holokauszt emlékművet (jogosan vagy dühös), ugyanezt csinálták.
Azt tették, amihez épp kedvük szottyant, mert ők ezt tartották helyesnek és nem érdekelte őket a közösség más tagjainak véleménye.

-------

----- Original Message -----
From: Clemens Prinz
To: St.
Sent: Friday, January 15, 2010 1:37 PM
Subject: Re:

gábor,
köszönöm, hogy leckét adsz demokráciából, mert ugye, fogalmam nincs, hogy mi az.
továbbá feletébb érdekes, hogy mindig az emlékművel jössz, mert azt összehozni öt kis darab sárral a lépcsőházban, tanubizonyságot ad arról, hogy nehezen megy neked a dolgok jelentőségének, ill. szimbolikus erejének a felismerése.
s ha a közösségben való életről beszélsz, seperhetsz a saját házad táján - mert volt feleségednek, úgy tűnik, fogalma nincs arról, hogy mit jelent ez. az egész utcában ismerik, mint a "tahó a 24-ből", mert minősíthetetlen módon ráordít emberekre az utcán vagy épp valamelyik boltban.
azt javaslom, tekintsük örökre befejezettnek ezt az évente kiújuló vitát - mert sokkal inkább befolyásolja a mi életünket, hogy nap mint nap hajnalig - néha már reggeltől - el kell viselnünk a vadászgéphangosságú házimozitokat (ez különben még egy jó pár embert ugyanúgy zavar a házban ) - de mi nem panaszkodunk, és nem oktatunk ki titeket "közösségben való viselkedésről" - és csukd be arra a 20 másodpercre, amit naponta a gangon töltesz, egyszerűen a szemedet. akkor nincs probléma.
éljétek a ti életeteket, mi éljük a miénket - s amivel folyton próbálkozol, az elképzeléseid ránk erőszakolásával, az nagyon messze van a demokráciától, ez annak a rendszernek a politikai ötlete, amiben felnőttél. egy közösségben egyének vannak, s ők nem azonosak, s nem alkalmazkodással és asszimilálódással viselkednek egymás iránt (egy diktatúrában esetleg igen), hanem toleranciával. a demokratikus szabadság azt jelenti, hogy nem csinálok olyat, hogy hátrány keletkezzen, esetleg bántódása essen a közössegben élő többi egyénnek. ilyet itt nem látok.
tehát tekintsük befezettnek ezt a vitát, de ha neked ez nem megy, megint beárulhatsz a közös képviselőnél vagy akárkinél, nem fog változni semmi, csak mind a ketten nagyon fel fogjuk baszni magunkat, ami ugyan jó edzés az érrendszernek, és a szívizomnak, de nem édesíti feltétlenül a hétköznapokat.
clemens

-------

----- Original Message -----
From: St.
To: Clemens Prinz
Sent: Friday, January 15, 2010 11:51 PM
Subject: Re:


Jellemző, hogy amikor kifogysz az érvekből, letahózod az Évát. Finom úri modor. Lehet, hogy téged nem zavar, ha fellöknek az utcán, vagy a képedbe fújják a cigarettafüstöt, de őt zavarja. Tudom, hogy ő se hiba nélkül való, mint ahogy én sem, de az emberek nagy része a saját tahóságát nem veszi észre, miközben másra rásüti ugyanezt. Ennyi! A házimozimat meg én nem hallom hangosnak, de ha valaki szól, hogy őt zavarja, lehallkítom. Bármilyen meglepő, ÉN meghallom, ha a másikat zavarja valamit, és nem megsértődöm rajta. És az is érdekes, hogy a Norbiékra például nem kellett "ráerőszakolnom", hogy ne legyen sáros a lépcsőház, maguktól is vigyáztak a tisztaságra. Pedig nekik is volt gyerekük.

-------

----- Original Message -----
From: Clemens Prinz
To: St.
Sent: Saturday, January 16, 2010 12:36 AM
Subject: Re:

milyen érveket kellene még felhoznom, hogy végre megértsd, hogy más az életszemléletünk?
én évát nem tahóztam le, ezt beszélik róla az utcában, téged sem tahóztalak le, tehát ki viselkedik itt finom úri módon?
én ezzel végleg befejezettnek tekintem ezt a vitát.
clemens

-------

----- Original Message -----
From: St.
To: Clemens Prinz
Sent: Saturday, January 16, 2010 12:44 AM
Subject: Re:

Szerintem te nem érted, hogy a különböző életszemlélet nem azt jelenti, hogy a közös környezetünket tönkreteheted kényed-kedved szerint. Nem azt mondtam, hogy miért fested a lakásod b
De úgysem érted, hiszen nem ilyen az életszemléleted. Ezért a vitát én is befejezettnek tekintem.

Keine Kommentare: